Xarxa social en català, flog.cat
Gent
Grups
Blogs
Piu Piu
Fotos
Campanyes
Descàrregues
Jocs
Viu en català
Fòrum
Xat

Inicis

Fotolog.com, iniciat com Fotolog.net, és el lloc web de publicació d'imatges més gran del món dedicat a blogs fotogràfics, creat el maig del 2002, per tres enginyers informàtics. Aquest espai web estava disponible en molts idiomes, però no en català, malgrat el gran nombre d'usuaris dels Països Catalans.

En març de 2008 començava l'aventura de flog.cat; al començament un projecte personal portat a terme per en "Daniol", resident a Elx -País Valencià- i estudiant d'informàtica, amb l'objectiu d'agrupar a tota la comunitat catalanoparlant de Fotolog.com. Setmanes més tard, un grup de joves que demanavem el mateix (la inclusió del català a Fotolog.com) a diferents fotologs, ens vam unir, sense conèixer-nos abans, amb un objectiu comú i clar: tenir Fotolog també en la nostra llengua.

Així, al Juny estrenàvem web. I amb èxit. El primer dia amb un miler de visitants!

Flog.cat som

FLOG.CAT som 17073 usuaris que formem una comunitat virtual
Els encarregats de que flog.cat funcione som:

Dani

Daniel Olivares Giménez

daniol

 • Creador
 • Desenvolupament web
 • Suport tècnic
 • Administració

Talia

Republicana

 • Moderació del fòrum i xat
 • Suport tècnic
 • Administració

Víctor

thor

 • Responsable de comunitat
 • Estudis d'estratègia
 • Publicitat i difussió

Marina

marina7fcb

 • Assessorament lingüístic
 • Responsable de Qualitat

Xiaolei

x140l31

 • Testing
 • Analítica i auditoria

Laura

 • Legal
 • Facturació i comptabilitat

Stephan

 • Suport

Mathias

 • Suport

Sobre flog.cat

flog.cat disposa d'aquestes seccions principals:
 • Rànquing de fotologs: quan algú publica un enllaç a http://flog.cat al seu fotolog i algú fa clic sobre ell, aquest clic es transforma en un vot per a aquell usuari.
  Els vots es van sumant i els rànquings són quinzenals (cada 15 dies, un nou). El guanyador aconsegueix un GOLD per a fotolog com a regal. El segon i tercer, comptes premium de flog.cat.
 • Fotolog.com en català: la campanya on tothom podia signar el manifest i demanar la inclusió del català a fotolog.com. S'enviava un correu electrònic a fotolog.com automàticament amb la demanda.
 • Gent flog.cat (abans, "coneix gent"): aquesta secció és el lloc ideal per a trobar fotologgers amb els teus mateixos gustos, de la teva mateixa zona, etc... I per descobrir fotologs de la gent. Cada usuari té una fitxa, pot publicar fotos, enllaçar vídeos de youtube i intercanviar comentaris amb la resta d'usuaris de la web. Alguna gent ho ha utilitzat també per a lligar!
 • Viu en català: dintre d'aquesta secció es pot trobar com instal·lar-te programes en català, drets i consells lingüístics per als catalanoparlants, ...
 • Música en català: secció duta a terme pels responsables del fotolog /musicatalana, on s'afegeixen grups de tots els estils musicals i d'arreu els Països Catalans.
 • Fotos Frikis: al novembre de 2008 vam inaugurar el fotolog /fff_cat (Fotos Frikis de Flog.cat). A la web, tothom pot enviar les seues fotos frikis perquè siguin publicades al fotolog.
 • Fòrum: per poder compartir i comentar diferents temes i idees.
 • Xat: un lloc d'estones inoblidables i moments únics per a la família flog.cat. El xat és el millor lloc on conèixer els altres usuaris de la web.

Sobre els usuaris

Cal destacar la gran qualitat humana i exemplar dels usuaris de flog.cat. Des del naixement fins la data, no hi ha hagut pràcticament cap incidència greu ni cap incompliment dels termes d'ús.

Al principi, n'hi havia molta gent què només hi participava i entrava a la web per el concurs de Gold Càmera, o Premium. Llavors, entre la gent... és va anar diferenciant entre els més asidus i participatius i els qui només participen al rànquing. Això canvià amb requerir participació a la web per a endur-se els premis.

La web s'ha anat construint i millorant entre tots. Els qui hi solen participar més a la web han anat donat bastants consells per a afegir més coses i millorar altres, i donar a llum al que de veritat importa.

També, gràcies a ser "flog.cat", les relacions, amistats, i els comentaris a fotolog dels usuaris més actius han augmentat notablement.

Dani, un dels administradors... ha tingut molta paciència, fent tot el que ha pogut fer possible per a la web i per a la campanya, perquè haja sigut un gran èxit.
Olga, l'altra administradora, ha fet altres coses, no tant tècniques però també importants. Va crear la cançó oficial de flog.cat, ha difós la pàgina, ha vigilat el xat i ha donat consells per a la pàgina.

Quedades de la web

Tots recordarem que el 10 de Setembre de 2008, els col·laboradors de flog.cat, vam organitzar la Primera Quedada flog.cat per veure'ns cara a cara. Així no només era una relació virtual per la web i el xat. Bastanta gent no hi va poder anar-hi per problemes de distància o perquè no van poder-hi. A la quedada ens ho vam passar molt bé, tot i que per problemes de pressupost no vam poder organitzar una gran cosa, però això era el de menys. Dani i Olga lluien unes samarretes molt molones. Al final, tots els assistents s'emportaren una cartolina personalitzada com a record, on ens vam signar uns a altres.

Al setembre de 2009, la quedada va ser a València.

La campanya Fotolog en català

Flog.cat ha perseguit des dels seus inicis l'objectiu d'aconseguir la presència del català al portal Fotolog.com
Per això, a la web hi va haver una campanya que podia ser signada per tothom i que enviava a Fotolog.com un manifest signat per l'usuari, demanant la inclusió del català a Fotolog.com
Fins que s'han aconseguit els objectius, s'ha arribat a unes 1500 signatures de la nostra campanya online, des de tots els punts del país. I és que la inclusió de la llengua catalana com a idioma disponible a Fotolog era una demanda que tenia molt suport entre els internautes catalanoparlants que disposen d'un fotolog propi.
La campanya seguia activa, però tot canvià el dia en què Dani va poder escriure al fòrum oficial de Fotolog a Yuku.com (ara, ezboards.com). Des d'ahi va poder contactar amb els administradors de Fotolog de manera directa. Concretament, la "Head of Community" de Fotolog Elke Nominikat li va informar que portaven temps atents a la nostra pàgina i a la nostra sol·licitud, i que ells eren els primers interessats en incloure el català com a idioma a Fotolog.com. Ahí començaria una llarga, interessant i fructífera rel·lació de Dani i els admins de Fotolog (Elke i Arnaud Longatte).

Paral·lelament, a mesura que es prenia consciència de que fotolog estaria en català, Dani va començar el projecte de flog.cat 2, per a canviar moltes coses de la pàgina i afegir moltes funcions, moltes d'elles suggerides pels usuaris. El que estava clar és que no es tractava només d'un canvi de disseny.

Fa una setmana, a en Dani (administrador de flog.cat) li va arribar un document per traduir de l'anglès al català algunes de les parts de la web. Va buscar col·laboradors, (Elisenda - musicatalana-, Gràcia - grace_fcb -, Talia - Republicana -, Xiao - x140l31 -, Dani - daniol -, Gina - AraleChan -, Olga - RoOl -, Erik - berlin19 -, Jumpy - darkshadow_jumpy - , Guillem i Martí - skaman7 -), i ens vam posar a la feina. I el resultat és que l'equip traductor de flog.cat ha fet possible que fotolog.com estigui traduit al català. Des de flog.cat us donem a tots l'enhorabona per haver aconseguit fotolog en català. L'equip de traductors era reduït, però la veu, la vam fer plegats tots els qui volíem fotolog en català. Sense això no hauria estat possible.

El 21 de Febrer de 2009, vora 9 mesos després de l'inici de flog.cat, Fotolog inclogué, de manera sorpresiva, la llengua catalana entre els seus idiomes disponibles. Fins aquesta data la interfície de Fotolog estava en set llengües: alemany, anglès, espanyol, francès, holandès, portuguès i suec. A partir d'ara també hi estarà en català, txec, basc, italià i polonès. A més, el sistema detecta automàticament la llengua del navegador, de manera que si hom el té configurat perquè s'identifiqui com a catalanoparlant, Fotolog es mostra directament a l'usuari en llengua catalana.

La notícia ens va agafar per sorpresa mentre preparàvem la versió 2 de flog.cat, i vam estar molt estressats preparant coses com actualitzar el /flog_cat,  fent propaganda tant de la noticia com de la nova versió de la web,  redactant una notícia per a enviar-la a la premsa i també escrivint la història del que ha estat flog.cat fins ara (el document que ara mateix tens davant teu).
També vam preparat un video per a celebrar-ho (el que veuràs a la part superior d'aquesta pàgina). La idea és que cadascú diguera una frase sobre el que és flog.cat. El vídeo va "adornat" amb imatges i elements de la web i acabarà amb la idea de que "flog.cat sóc jo, flog.cat som nosaltres". Vam penjar el primer vídeo de promoció al youtube i al web.

Flog.cat II

Després d'aconseguir l'objectiu de Fotolog.com en català, vam inaugurar la nova versió de flog.cat (flog.cat 2) amb les mateixes ganes que al principi vam inaugurar la primera, amb ganes de fer crèixer la gran xarxa social que creix arran de Fotolog.com, també plantejar-nos nous reptes i noves campanyes per seguir lluitant pels drets del català i dels catalanoparlants.

Agraïments

Heus aquí el agraïments. Tot això no hagués estat possible sense vosaltres.

 • A Dani per ser jo mateix (XD)
 • A Talia per ser com és, per haver esdevingut una peça fonamental en flog.cat i per tantes coses que has fet
 • A la gent de la 1a quedada, tot i haver mort. I les noies de la segona quedada (Gra, Aina i Marina)
 • A Thor i Xiao per aguantar, però també propiciar, les meues frikades i també pel seu interès i idees
 • A Olga per tots els records
 • To Elke Nominikat and Arnaud Longatte for their interest and intervention for achieving fotolog.com being in catalan
 • A Jumpy per ser una bona persona, per la seva estima per la web i per estar en tots els moments
 • A Gina per les seues picabaralles... :)
 • A Elisenda per començar amb la seua secció de música
 • A Anna (TGN) per sempre parlar amb mi
 • A Maria per ser bona persona i carinyosa
 • A Adriana per haver dit al PAP "salut als del xat de flog.cat"
 • A la resta de la familia flog.cat (Queralt, Marta, Dídac, Dèlia, etc.).
 • A Gerberga i Goldlana per haver-la liat parda
 • A tots els que m'han afegit per a demanar-me ajuda informàtica sense saludar (¬¬)
 • Als qui difonen la web boca a boca als seus amics i coneguts.
 • Als qui col·laboren en la nostra difusió
 • ... en definitiva... a tot flog.cat!

Gràcies a tots els joves que han sabut valorar una terra, una llengua i una web i projecte com el nostre.
Gràcies per ser flog.cat.

© flog.cat, 2012

22232789 visites

Contacte | Allotjament de webs | Ajuda i suport tècnic | Enllaços | Condicions i privadesa

Ajuda